Kontakty arrow Manuální lymfodrenáže

Hlavní menu

Kontakty
Úvod
......................................................
Kadeřnictví a modeláž nehtů
Kosmetika
Vizážistika
Manikúra - pedikúra
Manuální lymfodrenáže
Masáže
......................................................
Galerie
Partneři - Zpětné odkazy
......................................................
ČLÁNKY
Jak pečovat o pleť

Kdo je zde?

Manuální lymfodrenáž Tisk
Napsal Administrator   

Manuální (ruční) lymfodrenáž

Manuální lymfodrenáž (ML) je jemná hmatová technika, ovlivňující lymfatický (mízní) systém.  Pomáhá jej aktivovat a podporuje tok lymfy, čímž dochází k odstraňování škodlivin – toxických látek a současně dochází k regeneraci organismu a zvýšení imunity. ML stimuluje činnost mízovodů, obnovuje průchod lymfy v kritických místech. Jedná se o jeden z nejúčinnějších prostředků v boji proti celulitidě a otokům. ML má hluboce sedativní, analgetický a spasmolytický efekt (zmírnění pocitu napětí a bolestivosti) na krevní a lymfatický oběh.
Lymfa je většinou čirá, lepkavá, bezbarvá tekutina. Vzniká z tkáňového moku, obsahuje tuky, proteiny, soli, vitamíny, minerály, hormony a lymfocyty, bakterie. Za normálních okolností denně protékají lymfatickým systémem zhruba čtyři litry tekutin.

Manuální lymfodrenáže se využívá:

  • u žilních a lymfatických otoků
  • po odnětí prsu a uzlin (po dohodě s lékařem)
  • bércových vředů, křečových žil, lupence
  • u bolestí svalů a páteře
  • u poruch látkové výměny v kloubech – dna, artróza
  • u migrén
  • u obrny lícního nervu
  • po plastických operacích obličeje a prsu
  • při pocitu těžkých nohou
  • pro celkovou detoxikaci, regeneraci a relaxaci organismu
  • při nadváze – aktivuje proces hubnutí
  • u celulitidy (prevence i způsob odstranění)
  • u akné, proti vráskám-zlepšení stavu pleti
  • egenerace po sportovních výkonech

ML je vhodná i jako preventivní ošetření u osob vystavených dlouhému stání či sezení v nezměněné poloze – prodavačky, letušky, chirurgové, programátoři, apod.. Pomáhá také k rychlejší regeneraci nejen po fyzické, ale i po psychické zátěži – stresu. ML může být kombinovaná s fyzikálními terapiemi a cvičením, nesmí se však kombinovat s klasickou masáží.

Kontraindikace

ML byste v žádném případě neměli podstoupit jestliže: se léčíte s akutním nádorovým onemocněním, máte akutní bakteriální či virové onemocnění. Máto hnisavou ránu, akutní infarkt myokardu, akutní astma. ML se dále nedoporučuje při menstruaci, v těhotenství do třetího měsíce, při vysokém tlaku, při onemocnění jater, ledvin, či štítné žlázy. V těchto případech je nutná konzultace s lékařem.

Manuální lymfodrenáž jako očistná kůra

ML je nejlepší podstoupit jako soubor 6-10ti ošetření, která je potřeba individuálně opakovat v několika denních odstupech. První dvě ošetření trvají 60 min. A měla by po sobě následovat v co nejkratším termínu, nejlépe s jednodenním odstupem. Na třetím ošetření pak strávíte 120 min.. Dále individuálně. Celá kůra by měla být ideálně provedena do 20 dnů, ale není to nutná podmínka. Pro optimální udržení proudění lymfy je dobré absolvovat jedno 120 minutové (dle stavu event. 60 minutové) ošetření jednou do měsíce, nebo opakovat celou kůru 2x do roka (na jaře a na podzim).
V průběhu celé kůry je důležité odpočívat a hodně pít, neboť při ML se z těla uvolňují toxiny a ty je potřeba odplavit. Doporučuje se vypít nejméně 3 litry tekutin denně, nejlépe čistou vodu. Káva, černý čaj, víno a jiné alkoholické nápoje se do objemu vypitých tekutin “nezapočítávají“, neboť ty naopak vodu v těle zadržují. Alkohol s uvolněnými toxiny navíc mohou mít špatné následky. Při kůře je zároveň doporučováno dodržování lehké stravy.

Co můžete očekávat?

Výsledky můžete na sobě pozorovat již v průběhu kůry. Díky urychlení metabolismu a odvodnění organismu vám pravděpodobně začnou být volnější kalhoty a bezprostředně po ML se vám mohou zouvat boty. Naopak na začátku, tím, jak se vaše tělo začne vypořádávat s nahromaděnými toxiny, můžete pozorovat zhoršení pleti, nebo vás mohou potrápit bolesti v krku, či náhlé nastydnutí. Počítejte s tím, že budete unavení a citlivější. Nepřetěžujte se, buďte na sebe hodní a hýčkejte se. Pak už přijdou pozitiva. Úbytek na váze, jasnější pleť, odstranění otoků, méně viditelná celulitida. A jelikož lymfa odbourává stres, zklidní se vám i nerovový systém a budete lépe spát.
Chcete-li tedy udělat něco pro krásu těla a očistu mysli, neváhejte…

Optimální model:

1. Návštěva – ML dolní okruh
2. Návštěva – ML horní okruh
3. Návštěva – ML celková ML
4. Návštěva – ML dolní okruh
5. Návštěva – ML dolní okruh
6. Návštěva – ML dolní okruh
7. ……


Ceník

   Čas
Cena
Manuální lymfodrenáž

 60 min.

 120 min.

 850 Kč

 1 750 Kč